۷ تکنیک ساده برای کنترل پرخوری شبانه
چطوری پرخوری شبانه را متوقف کنیم؟
بعضی از انسانها شبها زیاد غذا میخورند. خوردن زیاد و بدون گرسنگی، پرخوری است. پرخوری کردن در شب وقتی عادت هر شب باشد احتمالا به سندرم پرخوری شبانه تبدیل میشود. بد خوابیدن در شب میتواند از نتایج پرخوری شبانه باشد. سختتر شدن هضم غذا توسط دستگاه گوارش که شبها دوست دارد بیشتر استراحت کند، از عواملی است که باعث ناراحتی افراد میشود.
افرادی که شبها پرخوری میکنند گاهی بیش از ۵۰٪ کالری مورد نیازشان را در شب میخورند. خوردن شبانه گاهی به دلیل مشکلات مربوط به ذهن و روان یا خستگی زیاد اتفاق میافتد. اما وقتی خوردن شبانه به یک عادت تبدیل شد علامتی است که به ما هشدار میدهد.
در این مقاله به ۷ راهکار برای کنترل پرخوری شبانه میپردازیم. اگر این مقاله را دوست داشتید آن را به دوستانتان معرفی کنید.
۱. علت را شناسایی کنید.
غذا خوردن در شب کاملا طبیعی است. اما وقتی شبها معمولا بیشخوری میکنیم نشان میدهد مشکلی وجود دارد. این عادت ممکن است مشکلزا شود. اضافه وزن یا مشکلاتی در خوابیدن به دلیل پرخوری شبانه میتوانند ماحصل عواملی باشند که باید شناسایی شود. اما چه عواملی میتواند باعث بیشخوری در شب شود؟
پرخوری شبانه ممکن است به دلیل محدود کردن خوردن در طول روز اتفاق بیفتد. شاید به دلیل بیماری یا خستگی زیاد در پایان روز برای بهبود حال خود بیشتر بخوریم.
بعضی از انسانها به این دلیل شبها بیشتر غذا میخورند که دچار اختلالات خوردن هستند. اختلال بیشخوری یا سندرم خوردن شبانه از این دست اختلال خوردن هستند. این دو اختلال با الگوهای مختلف غذا و رفتارهای غذایی مشخص میشوند. اما هر دو میتوانند بر روی سلامتی جسم اثر منفی بگذارند.
در اختلالات مربوط به خوردن، افراد برای مهار احساساتی مانند غم، عصبانیت، حس شرم و گناه یا ناامیدی از غذا استفاده میکنند. این دست افراد در حالی به خوردن ادامه میدهند که دستگاه گوارش آنها به دلیل پرخوری تحت فشار زیادی است. در واقع به دلیل ارتباط بسیار ضعیف دستگاه گوارش و مغز در افرادی که اختلال پرخوری دارند، این افراد به خوبی متوجه فشار و درد پرخوری کردن نمیشوند.
افرادی که دچار سندرم خوردن شبانه هستند در طول شب از خواب بیدار میشوند و در حالی که هوشیاری کمی دارند غذا یا هله هوله میخورند. افرادی که دچار سندرم خوردن شبانه هستند گاهی ۲۵٪ کالری مورد نیاز خود را در نیمههای شب میخورند.
خلاصه اینکه زیادهروی در خوردن شبانه میتوانند به دلیل بیماری، خستگی، اختلال خوردن و سندرم خوردن شبانه و یا گرسنه نگهداشتن بدن در طول روز اتفاق بیفتد. شناسایی اینکه چرا شبها بیشتر میخورید به درمان کمک میکند.
۲. محرکها را شناسایی کنید.
در کنار شناسایی علتها، شناسایی محرکهای پرخوری کردن شبانه بسیار اهمیت دارد. ممکن است یک الگوی خاص از وقایع یا بعضی از باورها به رفتار پرخوری شبانه منجر شود.