۵ نکته که باید مغز گرسنه برای کنترل اشتها بداند




۵ نکته که باید مغز گرسنه برای کنترل اشتها بداند

۵ نکته که باید مغز گرسنه برای کنترل اشتها بداند

ولع خوردن و اشتهای مهارنشدنی چیزهایی هستند که باعث بروز رفتارهای پرخطری مانند پرخوری کردن می شوند. اضافه وزن یکی از نتایج پرخوری طولانی مدت است. افرادی که وزنشان زیاد می شود و اشتهای زیادی دارند از اینکه نمی توانند خوردن را کنترل کنند، احساس بدی دارند. گاهی این احساس بد خود را شبیه به ناتوانی در کنترل کردن رفتار خوردن نمایان می کند. اما چگونه می توانیم اشتهای زیاد و تمایل به خوردن را کنترل کنیم؟ آیا کنترل اشتها سخت است؟ فردی که پرخوری می کند با چه تکنیک‌هایی می تواند اشتهای زیاد را سرکوب کند؟

مغز گرسنه چگونه سیر می شود؟!

 

مغز انسان یک ساختار عصبی _ شناختی است و اگر به زبان ساده تر بخواهیم آن را به چیزی تشبیه کنیم، می توان گفت مانند کامپیوتری است که یک بُعد سخت افزاری ( سلول ها و مدارهای داخل مغز ) و یک بُعد نرم افزاری ( پردازش های داخل مغز ) دارد. بنابراین سخت افزارهای مغز قسمت عصبی و بخش نرم افزاری شناخت است. پردازش شناختی اطلاعات ورودی را تحلیل و قضاوت کرده، بر اساس آنها تصمیم گیری می کند. تصور کنید یک کاغذ روبروی شما بر روی میز قرار دارد و باید بر روی کاغذ چیزی بنویسید. اینکه تصمیم بگیرید با چه چیزی بر روی آن کاغذ یادداشت کنید به مسئله شناخت و تفسیر کردن این رفتار بستگی دارد. اگر آن کاغذ یک قرارداد چند میلیارد تومانی باشد آن را با مداد یا یک خودکار معمولی که مطمئن نیستید خوب بنویسد، کامل نمی کنید. مسئله شناخت فوق العاده حیاتی است و به ما کمک می کند تصمیم هایی سرنوشت ساز بگیریم.

 

مغز مانند سازمانی است که اطلاعات وارد آن می شوند. مانند تصویر یک کیک شکلاتی که روبه روی شما قرار گرفته است و وقتی وارد مغز شما می شود، دو مسیر اصلی را طی می کند: یک مسیر وارد قسمت های عمقی در مغز می شود و مسیر دیگر وارد قشر مخ ( لایه ی نازک خاکستری پوشاننده ی سطح مغز ) می شود. وقتی اطلاعات بینایی وارد قشر مخ انسان می شود، از قسمت پشتی مغز وارد مدارهای مغزی می شوند و شروع به حرکت در طول مغز می کنند و همین طور که به سمت جلو حرکت می کنند، تحلیل می شوند؛ به طوری که وقتی اطلاعات به سمت پایین قشر مغز ( حوالی گیج گاه ) می روند به بررسی چیستایی می پردازند، یعنی ما می دانیم که این چیست، چه رنگی دارد و به چه دردی می خورد و وقتی وارد قسمت بالایی قشر مغز ( حوالی بالای سر یعنی آهیانه ) می شوند به بررسی کجایی آن می پردازیم؛ این که کجاست یا این که بزرگ است یا کوچک. به عبارت دیگر، وقتی اطلاعات به قسمت پایینی مغز می روند می دانیم چیست و وقتی به قسمت بالایی مغز می روند می دانیم کجاست. علاوه بر این اطلاعاتی که به بخش پایین مغز می روند به سیستم حافظه هم وصل می شوند، به طور مثال این کیک شکلاتی که من با آن خاطره دارمریال مربوط به شیرینی فروشی معروفی است که از کودکی مشتری آن بودیم. در نهایت اطلاعات به قسمت جلویی قشر مغز ( حوالی پیشانی ) می رسند. قسمت جلویی مغز بخشی جدید و عالی در مغز انسان است. بخش جلویی مغز انسان بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم به بخش مغز قدیم ما اضافه کرده است و باعث سنگین تر شدن مغز ما شده است. اما این بخش به چه درد می خورد؟

 

 

سیر کردن مغز گرسنه با تقویت بخش جلویی مغز

 

نواحی بالایی و طرفی قشر پیش پیشانی مخ، هسته ی مرکزی شبکه ی کنترل اجرایی هستند و مدیریت شما بر نواحی عمقی مغز ( تنظیم از بالا به پایین ) را ایجاد می کند. نواحی پایینی پیش پیشانی، زبان و گفتار را در شما ایجاد می کنند. این نواحی کمک می کنند انسان ناطق شود و به لطف، نطق و سخن گفتن، آگاه شود و از آن چیزی که درونش اتفاق می افتد، صحبت کند. به بیان بهتر، انسان به کمک این نواحی پیشرفته و با درک، بیان و تحلیل دقیق هیجانات، راهی برای تنظیم آن ها پیدا کرده است؛ چیزی که دیگر موجودات از آن محروم هستند.

بنابراین وقتی دفعه ی بعد با یک محرک روبه رو شدید و هیجانات شدیدی در شما ایجاد شد، سعی کنید مسیر پردازش آن در مغز را تحلیل کنید و درباره ی احساسات مربوط به آن صحبت کنید. زیرا وقتی درباره موضوعی صحبت می کنید و آن را یادداشت می کنید به واسطه ی فعالیت نواحی پیشانی مغز، کنترل شما بر آن موضوع افزایش می یابد.

 

در ویدیوی جدیدی به آموزش ۵ باور که باعث می شود پرخوری کنیم و شناخت آن کمک می کند از پرخوری کردن دست بکشیم، پرداخته ام. آموزش های این فیلم بخش بسیار کوچکی از کلاس آنلاین پرخور دانا است.

در کانال تلگرام رادیو لاغری عضو شوید.

این مطلب را بخوانید :  12 غذا که شما را زودتر گرسنه می کند

بدون نظر

دیدگاه خود را به ما بگویید.

مقالات

در شبکه های اجتماعی با ما باشید

در تلگرام و اینستاگرام رادیو لاغری را جستجو کنید

ثبت نام دوره آموزشی

ایمیل تان را اینجا وارد کنید.

به کانال تلگرام ما بپیوندید

advertisement
JoomShaper